Er ligt een witte sportsok op het terras. Nou ja, bijna wit. Wit met bruine onderkant. Een gebruikt model zal ik maar zeggen. Maatje 42-44. Terwijl ik een verdomme mompel, raap ik hem op. Verderop ligt Labradoedel Jimmy op het groen. Dat is een mooie benaming voor onze hobbelige grasmat met afgemaaide paardenbloemen. Hij geniet van het heerlijke lentezonnetje. Met een inmiddels doorweekte witte sportsok in zijn bek. Een Brabantse nondeju ontsnapt uit mijn mond. Ik geef het commando “los”. Nog een 42-44 zie ik. We hebben een combinatie. En dat is een meevaller.

Op één of andere manier lukt het enkele leden van Team De Haas niet om de instructies op te volgen; “Vieze sokken in de wasmand”, “Sportkleren uit de tas en in de was”. Karin en ik geven naast instructies ook argumenten en een waarom. Ludieke acties, helaas pindakaas. Uiteindelijk blijft het resultaat ongewijzigd. Pubers en standaard instructies lijken een onmogelijke combinatie. We blijven het proberen tegen beterweten in. En onze Jimmy vindt het fantastisch. Hij laat gewoon los als we er om vragen. Morgen weer een andere sok.

Zit jij ook regelmatig te klooien met de implementatie van standaard instructies?  Baal jij omdat je mensen het maar niet lijken te begrijpen? Of krijg je ze niet mee?

Als er geen pubers in de buurt zijn, zijn we succesvol in het verbeteren en geaccepteerd krijgen van standaarden. Ook kunnen we je helpen met het opzetten en implementeren van praktische opleidingsplannen. Zodat medewerkers nog beter gaan begrijpen hoe ze kunnen bijdragen.

Hoe maak van je hoofdpijndossier een succes? Kijk eens bij Projectbegeleiding en Procesoptimalisatie!